PRODUKTEN & TRAININGEN
KINDEROPVANG

 

 

 

AAN  LEIDSTERS

 

DE KUNSTWERKPLAATS

 

In de KUNSTWERKPLAATS kun je als leidster uit de kinderopvang je eigen creatieve proces in relatie tot beeldend werken onderzoeken. Het doel is om meer aan te kunnen sluiten bij het creatieve proces en de belevingswereld van kinderen. In de KUNSTWERKPLAATS wordt je uitgedaagd en gestimuleerd om samen te experimenteren, te onderzoeken en verslag te doen van je ervaringen. Je gaat aan het werk met allerlei technieken en materialen en wisselt uit met je medecursisten. Tussen de bijeenkomsten door krijg je opdrachten die je uitvoert op je werk. Je bevindingen en ervaringen worden uitgewisseld in de groep. In deze training krijg je veel tips & tools om doelgericht creatief te werken met kinderen.

Als je wilt meedoen aan de KUNSTWERKPLAATS is het belangrijk dat je als leidster een open en flexibele houding hebt. Je durft het experiment aan te gaan en je bent je ervan bewust dat het vooral gaat om het creatieve proces en niet om de creatieve prestatie op zich.

 

De KUNSTWERKPLAATS is overigens geen plek waar je de kneepjes van de 'werkjes' onder de knie leert krijgen. Het gaat juist over vrije expressie bij kinderen waarbij je leert om kinderen te coachen in hun creatieve proces.

 

Wil je als leidster op een meer creatieve manier met de kinderen op het dagverblijf aan de slag, dan is de KUNSTWERKPLAATS wellicht iets voor jou!

 

 

DE TONEELTENT

 

De TONEELTENT is een plek waar Drama met kinderen centraal staat. Welke activiteiten biedt je aan? Wat is geschikt voor welke leeftijd? Wat heb je nodig op het dagverblijf om makkelijk aan het spelen te kunnen? Waar kun je spel voor gebruiken? Op deze vragen krijg je antwoord in de TONEELTENT. Centraal staat het zelf spelen en onderzoeken. In de syllabus die je krijgt vind je wat achtergrondartikelen en voorbeelden over Drama met Kinderen. In de bijeenkomsten komen de verschillende werkvormen die je kunt toepassen aan bod; verhalen & spelen, poppenspel, toneel, beweging, muziek. Tussen de bijeenkomsten door krijg je opdrachten die je uitvoert op je werk. Je bevindingen en ervaringen worden uitgewisseld in de groep.

Als je wilt deelnemen aan de TONEELTENT is het van belang dat je durft te spelen, in de ruimste zin van het woord.

 

Past het bij jou om meer (toneel) te spelen met de kinderen op het dagverblijf en wil je je hier in ontwikkelen, dan nodig ik je graag van harte uit in de TONEELTENT!

 

 

SNOEPJES VAN DE MAAND

 

SNOEPJES VAN DE MAAND zijn trainingen van een dag (zaterdag) met iedere keer een an-der thema. Houdt deze site in de gaten en kijk onder het kopje ACTUEEL om op de hoogte te blijven van het aanbod.

 

 

 

 

Verder
LUMUS
info@lumus.nl