PRODUKTEN & TRAININGEN
OUDERENZORG

 

 

 

ZORG VOOR ZORGERS

 

Een dag vol ontspanning en verwennerij... Samen met u kijken we naar uw wensen om uw personeel op deze dag eens helemaal in de watten te leggen. De dag kan een kunstzinnig karakter (drama, beeldend, muziek enz.) dragen maar ook kunt u kiezen voor meer sportieve aktiviteiten (met een knipoog) of wij geven vorm aan de super Wellness-dag met stoelmassage en Oosterse bewegingsworkshops... Wat uw wensen ook zijn, LUMUS kijkt en denkt graag met u mee. Na een kennismakingsgesprek kunnen wij een offerte uitbrengen. Dit is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets.

 

Wij informeren u graag.

 

 

ACT-IN-WORKSHOP

 

AIW is een interactieve theaterpresentatie waarbij toeschouwers deelnemers worden; zij worden uitgenodigd om op verschillende momenten en manieren te reageren op werksituaties die voor hen zeer herkenbaar zijn. Scènes worden afgewisseld met pittige workshops en aan het einde is er altijd Het Lied.

LUMUS ontwikkelde het programma Act-In-Workshop en telkens weer blijkt het een succes; de combinatie van theater, workshops en beweging spreekt deelnemers aan. De situaties die worden uitgespeeld zijn herkenbaar voor het publiek en inspireert hen tot nader onderzoek.

AIW is een programma dat op maat wordt geschreven. In een kennismakingsgesprek kunt u aangeven welke onderwerpen u voor het voetlicht wilt brengen (bejegening, omgaan met dementie, communicatie in het team, klantgericht werken, veranderingen in de zorg etc.) LUMUS gaat dan aan het werk met het schrijven van de scènes en het ontwikkelen van de workshop-opdrachten. Ook de inhoud van Het Lied sluit volledig aan op de inhoud van uw programma.

AIW duurt ongeveer 3 uur met daarin een pauze van 20 minuten. Naast 2 zeer ervaren acteurs met kennis van zaken rondom de Ouderenzorg is er de 'Kletsmajoor' die vorm geeft aan de workshops en de schakel is tussen de acteurs en het publiek.

 

AIW is zeer geschikt voor grotere groepen. Indien het een klein gezelschap betreft neemt 1 van de acteurs de rol van 'Kletsmajoor' over.

 

Voor uitgebreide informatie kunt u contact opnemen of onze folder aanvragen via het contact-formulier

 

 

IK-ZORG

 

Dit is een nieuw traject van LUMUS waarin deelnemers op zoek gaan naar hun grondhouding in het werk. Onderwerpen als mentaliteit, opvattingen, bejegening, visie, omgangsvormen, normen en waarden komen uitgebreid aan bod. Houding en uitstraling van deelnemers worden spelenderwijs onder het vergrootglas gelegd en worden getoetst aan de uitgangspunten en visie van de instelling. 

In de training wordt gebruik gemaakt van verschillende creatieve werkvormen. Ook kan er geoefend worden met de trainingsacteur.

 

Het aantal bijeenkomsten wordt in overleg met u bepaald. Bij dit traject zijn 2 trainers betrokken waardoor de groepsgrootte mag oplopen tot maximaal 24 deelnemers.

 

LUMUS legt u de mogelijkheden graag voor.

 

 

TEAMKUNST

 

De teamkunstdagen van LUMUS hebben een zeer actief en creatief karakter. Afhankelijk van de thematiek stelt LUMUS een programma samen waarin de deelnemers intensief aan het werk gaan met elkaar. Dat kan binnen zijn maar ook buiten, het kan 1 dag zijn maar ook in combinatie met een overnachting. Het hangt af van uw wensen, mogelijkheden en doelstellingen.

 

De ervaring heeft geleerd dat een Teamdag van LUMUS ieder keer weer een zeer positieve bijdrage levert op de ontwikkeling van teams. Deelnemers waarderen de ontspannen en veilige manier van werken. Zij geven aan dat met name de creatieve werkvormen hen aanspreekt. 'Fris', 'sprankelend', 'anders', zijn omschrijvingen die LUMUS vaak terug hoort in de evaluatie.

 

Wilt u eens van gedachten wisselen over de mogelijkheden? Een kennismakingsgesprek verplicht u tot niets.

 

 

 

LUMUS
info@lumus.nl